E papritur studimi Britanik/ Ja çfarë ndodhë me ata që kanë kaluar Ko-ronen! (Foto)

Sipas shkencëtarëve, ata që e kanë kaluar sëmu/ ndjen përballen me një rre-zik 83% më të ulët për tu prekur sërish, krahasuar me personat e painfe-ktuar më parë. Megjithatë, ekspertët paralajmërojnë se disa njerëz mund të infe-ktohen sërish dhe t’ia transmetojnë vi-rusin të tjerëve.

Megjithatë mbrojtja nuk është absolutte.Vecanërisht shqetësues është fakti se disa prej personave të riinfe-ktuar kishin nivele të larta të ngarkesës vi-rale,madje edhe pa simpttoma, dhe ekziston rre-ziku që t’ia ngjisin të tjerëve.

Kjo nënkupton se, nëse besoni se e keni kaluar sëmu/ ndjen dhe jeni të mbrojtur, mund të rrini të qetë se ka pak gjasa të zhvilloni simpttoma të rënda në të ardhmen, por ka rre-zik që të infe-ktoheni dhe t’ia transmetoni vir-usin të tjerëve.

Nga qershori deri në nëntor të 2020-tës, 21 mijë punonjës të shëndetësisë rreth Britanisë së Madhe janë testtuar rregullisht për të parë nëse janë të prekur nga ko vi d, apo nësë kanë qenë të inf ektuar më herët,ditorja.