E Papritur/ Ndryshon Vendimi Për Kufirin… Ja Çfarë Ka Ndodhur !


Një orë para se vendimi të hynte në fuqi se një test neg ativ PCR nuk ishte i nevojshëm për të hyrë në shtetet:
Serbi, Mal të Zi dhe Bosnjë dhe Hercegovinë, qeveria postoi informacion në faqen e saj zyrtare se testi ende mbetej i detyrueshëm.

Hyrja e shtetasve maqedonas në Serbi, Mal të Zi dhe Bosnjë dhe Hercegovinë nuk do të lejohet pa paraqitur një test negativ PCR që nuk është më i vjetër se 48 orë nga momenti i hyrjes në këto vende. Mbetet mundësia që qytetarët maqedonas të hyjnë në Kosovë pa test PC R, por Qeveria u bën apel qytetarëve që të mos udhëtojnë jashtë nëse nuk kanë ndonjë nevojë urgjente për të.

“Qeveria dhe autoritetet shëndetësore, në përputhje me situatën e re epidemiologjike në rajon. Në ditët në vijim do të rishikojnë vendimin për hyrjen e shtetasve të Kosovës, Serbisë, Malit të Zi dhe Bosnjë dhe Hercegovinës në Maqedoninë e Veriut, pa një provë PCR,” tha deklarata.