E papritur, Merret vendimi I ri në Zvicer, Ja Çfarë u vendos sot…


V otuesit në Zvicër kanë h edhur p oshtë një i niciativë të partisë së djathtë, SVP-së për të sh fuqizuar marrëveshjen për lëvizje të lirë me Bashkimin Evropian.Rezultatet dhe parashikimet e pjesshme tregojnë se propozimi do të r efuzohet me rreth 62% të v otave.

Rezultatet përfundimtare priten më vonë gjatë ditës së sotme, shkruajnë mediat zvicerane, “Rezultati i vo timit duket se konfirmon politikën e qeverisë për marrëveshjet bilaterale me bll okun prej 27 vendesh,” thotë Urs Bieri, shkencëtar politik në institutin kryesor të kërkimit GfS Bern,ditorja.