E Papritur/ Gjermania Merr Vendimin E Ri… Ja Çfarë Ndalohet !


Gjermania do të kufizojë numrin e njerëzve në tubime dhe do të ndëshkojë të gjithë ata që shkelin rregullat e mbikëqyrjes, në një përpjekje për të parandaluar përhapjen e kor 0naviruusit.

“Kufizimet do të synohen, pasi është e nevojshme të shmanget iz0limi i vendit përsëri me çdo kusht”, tha kancelarja Angela Merkel pas takimit me udhëheqësit e 16 landeve gjermane, duke shtuar se përparësi do të jetë mbështetja e ekonomisë.

Ajo tha se “strategjia e vatrave të nxehta” do të kufiz0nte pjesëmarrjen në tubime private në 25 persona dhe publike në 50, në zonat ku shkalla e iηfeksi0nit është 35 të iηfektuar në 100.000 njerëz gjatë shtatë ditëve.Merkel tha se përparësitë e radhës janë shkollat dhe çerdhet që duhet të qëndrojnë të hapura.Nëse shkalla e iηfeksi0nit arrin 50 për 100.000, festimet private do të kufizohen në 10 persona dhe ato publike në 25.

Sipas standardeve evropiane, Gjermania deri më tani ka pasur një iηfeksi0n relativisht të ulët dhe shkallë të vd ekjes gjatë pa ndemisë, por Merkel paralajmëroi se situata mund të përkeqës0het nëse vazhdon me të njëjtin ritëm.Vendi raportoi 2.089 raste të k0r0navirusit të martën, gjithsej 287.421, me 9.471 vde /kje, ka bërë të ditur Instituti për Sëm/ undje Iηfe kktiνe Robert Kochh.