E papritur, Gjermani ndryshohen rregullat, mund te punohet vetem 4 dite ne jave dhe paga mund te…

E papritur, Gjermani ndryshohen rregullat, mund te punohet vetem 4 dite ne jave dhe paga mund te. Prandaj, IG Metall, sindikata më e madhe në Gjermani, po kërkon mënyra të reja që anëtarët e saj të mund të përfitojnë nga punëdhënësit.

Më 15 gusht, shefi i saj, Jörg Hofmann, tha për gazetën “Süddeutsche Zeitung” se do të nxiste firmat të miratonin një javë pune 4-ditore, shkruan “The Economist”.

Por punëtorët gjermanë nuk duhet të bëjnë ende plane pushimi për të premten. Punëdhënësit nuk janë përgjigjur – por ka të ngjarë që të kundërshtojnë. Megjithatë, kërkesa e zotit Hofmann përpara bisedimeve për negociata kolektive më vonë këtë vit.

Tregon për nisjen e një faze të re në marr ëdhëniet e punës në Evropë, dhe kulmimin e dekadave të presionit për shkurtimin e orëve të punës.