E Papritur/ Austria merr vendimin per mbyllje te kufijve me…

Mes numrave në rritje me ko vi d, Austria ka vendosur të mbyllë kufijtë e saj me Republikën Çeke dhe Sllovakinë në mesnatën e së premtes.Ministri i Brendshëm, Karl Nehammer (ÖVP) bëri njoftimin të premten pasdite. Kalimet e vogla kufitare do të mbyllen plotësisht.

Ndërsa kontrollet fikse do të vendosen në pikat më të mëdha kufitare. Më parë, Austria kishte vendosur një seri kontrollesh, të cilat do të kontrollonin njerëzit në mënyrë të rastësishme.

Më shumë se 10,000 u ndaluan në kufi siç raportohet të martën nga The Local Austria. Austria ka kryer më shumë se 770,000 kontrolle që kur rregullimi i detyrueshëm i karantinës hyri në fuqi në 19 dhjetor.

Nga ata, rreth 10,000 njerëz – kryesisht shtetas të vendeve të treta u është refuzuar hyrja në Austri. Rreth 55,000 nga ata që janë kontrolluar janë urdhëruar me karanttinë në shtëpi.