E mrekullueshme, Zvicra jep Lajmin e shumëpritur, Ja çfarë ndodhë nga 1 Tetori

E mrekullueshme, Zvicra jep Lajmin e shumëpritur, Ja çfarë ndodhë nga 1 Tetori.

Në Zvicër, ngjarjet me më shumë se një mijë njerëz do të lejohen përsëri, duke filluar nga t etori. Këshilli Federal ka marrë të mërkurën hapin e radhës për zbutjen e masave kundër k oronavirurit në përputhje me rrethanat.

Përveç apl ikimit të masave mbrojtëse “të rr epta”, organizatorët, për zhvillimin e aktiviteteve të mëdha, duhet të marrin miratimin paraprak nga kantoni përkatës, transmeton albinfo.ch. Për këtë qëllim, qeveria federale planifikon të që gjatë dy javëve të ardhshme të punojë bashkë me kantonet për të zhvilluar kritere uniforme në këtë drejtim. Bëhet fjalë gjithnjë për ngjarjet sportive, kulturore dhe fetare.