E mbeshtolli gjurin e saj ne darke me laker per te sheruar kete sem/undje dhe ne mengjes u mahnit, gruaja ndan me ne sekretin

Gruaja vendosi gjethe lakre në gjurin e saj në darkë dhe u çudit me rezultatin në mëngjes! Edhe pse lakra është e vështirë të tretet, siguron përfitime të shumta shëndetësore, ndoshta më shumë se çdo perime tjetër me gjethe. Sipas shumë studimeve, lakra ka aftësinë për të ulur rrez. ikun e zhvillimit të shumë prob. lemeve shëndetësore, nga diabeti në sëm. undjet e ze mrës.

Menaxhimi i diabetit të tipit 2 Sipas Shoqatës Amerikane të Diabetit, lakra ngadalëson thithjen e sheqerit për njerëzit që janë të prirur për të zhvilluar diabetin ose tashmë janë diagn. ostikuar me diabetin e tipit 2, forma më e zakonshme e diabetit. Çfarë e bën lakren të dobishme në absorbimin e glukozës së tepërt është përmbajtja e saj e lartë e fibrave