E keni vene re ? Pothuajse gjithmone kur shkojme me pushime semmuremi, ja perse ndodh kjo

E keni vene re ? Pothuajse gjithmone kur shkojme me pushime semmuremi, ja perse ndodh kjo.Është një skenar shumë i zakonshëm: ju keni punuar për muaj pa pushim, keni kursyer dhe bërë plane për tu mbledhur me miqtë tuaj, familjen kur keni pushime.

Por, sapo ju merrni më në fund atë që dëshironi: një javë jashtë vendit, në një vendpushim me diell, një shëtitje malore ose në një qytet romantik europian, ju menjëherë sëm. ureni me një të ftohtë të k. eq.
Të qënurit së. murë kur jeni me pushime është në fakt kaq e zakonshme sa ka edhe një emër për të: sëm. undje e kohës së lirëPse nuk ndodhi kjo kur ju ishit ende në punë?
Sipas një teorie nga profesori i Imunologjisë Ushqimore, kur vizitoni vendet e huaja, trupi juaj ndeshet me një seri bak. teresh dhe vir. usesh, duke filluar me ato të pasagjerëve që uleni afër.

Gjithashtu ai thekson se gjatë jetës sonë të përditshme trupi ynë vazhdimisht prodhon hor. mone të str. esit, si adrenalina, të cilat mund të ndihmojnë për të shmangur infe. ksionin. Ndërsa kur fillojmë të pushojmë, këto nivele bien dhe na bëjnë më të ndjeshëm ndaj sëm. undjeve.

Lajmi i mirë është se mund të bësh shumë për të parandaluar sëm. undjen e kohës së lirë.

E gjitha ka të bëjë me moderimin.

Hiqini sjelljet tipike të pushimeve, të tilla si djegien nga dielli, konsumimin e alk. olit, orët pa gjumë.

Ka dëshmi të ndryshme që tregojnë se nëse hani mirë para se të niseni në udhëtim, gjumi i mirë dhe marrja e vitaminave të caktuara ose shtesa probiotike mund të përmirësojnë sistemin imunitar.

Duke pasur parasysh këto këshilla sëm. undja e kohës së lirë nuk do të shfaqet dhe do të keni mundësinë të shijoni pushimet tuaja