E keni pyetur ndonjëherë veten se cfarë i ndodh trupit nëse pini 2 kafe në ditë? Mësojeni dhe do të mbeteni pa fjalë nga efekti që kanë

Ka ditë kur mëngjesi nis me aq vrull sa një filxhan kafe nuk mjafton dhe menjëherë rrufit të dytin.Kafeja është një nga pijet më popullore në botë, duke patur në konsideratë faktin se çdo vit njerëzit pijnë plot 450 miliardë filxhanë kafe. Kafeja është e pasur me antioksidantë dhe mund të jetë e dobishme për mël/çinë.

Mël/çia është shpesh e rrez ikuar nga ciroza hepatike, një sëmu ndje kro nike që shkakton bllokimin e qarkullimit të gja./ kut në mël.çi. Por të dhënat tregojnë se nëse pini dy filxhanë kafe në ditë mund të pakësoni gjasat e ci rozës hepa.tike.

Ndërkohë, shkencëtarë të tjerë Amerikanë janë të mendimit se pirja e dy filxhanëve me kafe në ditë ul rrezikun e prekjes së mëlçisë nga Hepa.titi C. Sipas tyre, kafeja përmban 100 përbërës aktivë përfshirë ant.ioksid.antët, polife.nolët dhe kafeinën.

Kjo e fundit luan një rol kryesor në rre.zikun e kan ce rit të mëlçisë.Një studim i vitit 2005, i publikuar në Revistën Ndërkombëtare Të Tum orëve nxorri në pah se sasia e kafesë ka lidhje të drejtpërdrejtë me uljen e gjasave të shfaqjes së sëm undjeve të mëlçisë,ditorja.