E keni çuar dem deri me sot, ja sa duhet te jete sasia e detergjentit qe duhet te shtoni per larjen e rrobave

Për të larë në mënyrë efektive rrobat tuaja, duhet të përdorni maksimumi vetëm 2 lugë gjelle për lavatriçe, këshillojnë ekspertët. Studimet thonë se për lavatriçet më të mira, 1 lugë gjelle është e mjaftueshme për të larë më së miri një ngarkesë mesatare, e cila zakonisht peshon rreth 8 kilogramë.

Dhe nëse jeni duke larë duart, rekomandohet që të përdorni edhe më pak. “Kur bëhet fjalë për detergjentin e rrobave, një sasi më e ulët do të pastrojë shumë mirë”, – shkruajnë mediat e huaja.Sasia e detergjentit që duhet të shtoni ndryshon shumë midis markave, por mbani në mend se pjesa e pasme e shishes suaj mund të rekomandojë që të përdorni më shumë se 2 lugë gjelle për ngarkesë.

Rrobat tuaja mund të prishen nëse përdorni detergjent me efikasitet të lartë (HE), i cili është bërë nga formula me përqendrim të lartë dhe me sfumim të ulët.