E gjeni në cdo market : Konsumoni cdo ditë nga 10-15 kokrra rrush të thatë dhe kjo kurë fantastike do t’iu

Është e rëndësishme që për një ushqyerje të shëndetshme të merrni të gjitha vitaminat dhe vlerat e duhura. Dhe këtë jua ofrojnë jo vetëm frutat dhe perimet, por edhe frutat e thata.

Rrushi i thatë nuk është vetëm i dobishëm në këtë drejtim, por në të njëjtën kohë sjell edhe shumë përmirësime në shëndet. A doni të dini disa nga përfitimet kryesore të të ngrënit rrush të thatë?

Forcon ko ckat: Rrush i thatë ka magnez, mangan dhe selen që janë minerale të rëndësishme thelbësore për forcimin e sistemit tone të ko ckave. Vetëm disa kokrra rrush të thatë në ditë kompletojnë racionin ditor të nevojshëm për një të rritur.

Ajo përmirëson tretjen: Ky produkt i vogël që del nga dehidratimi të rrushit të freskët, e bën atë një kontribues të paçmuar me fibra të tretshme që ka si funksion kryesor favorizimin e tretjes dhe për të parandaluar kapsllëkun.

Mbron zemrën: Rrush i thatë sjell në trup një nivel më të lartë kaliumi, i cili zvogëlon rrezikun e god. itjeve në zemër. Kjo favorizon organin jetësor, sepse ul nivelin e kolesterolit të ke. q LTD në të njëjtën kohë, duke zvogëluar rrez ikun e su. lmeve të zemrës.

Siguron energji: Edhe pse rrushi është i ëmbël si sheqeri ai sjell të mira plotësisht të natyrshme, sepse ajo buron nga fruktoza, saharoza dhe glukoza.

Kjo është një mundësi ideale për të rritur energjinë dhe është përdorur edhe si një plotësues në dietat për humbje peshe, duke e shoqëruar me një kos.