E FUNDIT: Vend i BE-së papritur merr vendimin: Për Kufijtë…(Foto)


Vend i BE-së papritur merr vendimin: Greqia ka vendosur të shtyjë sërish afatin e mbylljes së kufijve me Shqipërinë.

Fqinjët të cilët janë pjesë e Bashkimit Europian papritur kanë vendosur që deri më datën 15 tetor të mbyllin kufirin me Shqipërinë. Greqia prej ditë ka një rritje të madhe të shifrave me koovid dhe kryeministri ka paralajmëruar masa shtrënguese.

Mbeten në fuqi kufizimet në numrin e udhëtarëve nga pikat kufitare të Kakavijës dhe Kapshtocës (750 persona në ditë Kakavija dhe 300 Kapshtica). Do të lejohet të hyjnë vetëm kategoritë e paracaktuara me test tamponi negativ me vete.