E Fundit/ Paralajmërimi i fortë i studiuesve britanikë, Valaa e dytë e Ko.vi.d nuk është kjo, do të vijë kur…

Zyrtarët vendas jane shprehur se një rritje e numrit të infektimeve atëherë mund të çojë në një mbyllje të dytë të vendit, e kjo në kohën kur ekonomia e goditur rëndë prej panddemisë sapo ka nisur të marrë veten.Një anëtar i grupit Këshillimor Shkencor për Emergjencat në Britani tha se besohet gjerësisht që ky virrus i pëlqen temperatura 4 gradëCelsius, e kjo mund të shpjegojë përhapjen e shpejtë të tij në shkurt dhe mars.

Për momentin mund ta kalojmë më lehtë se është verë. Por është e rëndësishme që njerëzit të përgatiten për sfidat që do të sjellë dimri, u shpreh ai.

Gjatë krizzës se kor/onavir/usit, afro nëntë milionë punëtorë, ose më shumë se një e katërta e fuqisë totale punëtore, i humben përkohësisht vendet e punës në Britani. Kjo i ka kushtuar shtetit mbi 24 miliardë paund.

Vetë kryeministri BorisJohnson ka qenë i infekktuar me ko vi d dhe për shërimiin e tij është dashur të qëndrojë në kujdes inttensiv,ditorja.