E Fundit/ Obsh jep Lajmin e Papritur, Keni kujdes, Ja çfarë paralajmeron…

Sipas deklarateve ko vi d nuk do të jetë pandemia e fundit që do të njohë bota, por duhet të investojmë në përgatitjen e kapaciteteve tona për t’u përballur me pandemi të tilla”, është shprehur të shtunën drejtori i përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Gjatë fjalës së tij, kreu i OBSH-së tha se ko vi dka çoroditur botën”, duke lënë “pasoja afatgjata për shoqëritë dhe ekonomitë e vendeve”, duke shtuar se bota duhet të mësojë nga mësimet e së shkuarës duke qenë më të përgatitur.

“Çdo përpjekje për të përmirësuar shëndetësinë do të dështojë nëse nuk adresohet pika kritike që bashkon humanët dhe kafshët, si dhe krizën ekzistenciale të ndryshimeve klimatike që po e bën tokën gjithmonë e më pak të banueshme.

Por investimet në shëndetin publik, me mbështetjen e të gjithë qeverive dhe shoqërive për një qasje të përbashkët për shëndetin, mund të garantojnë që fëmijët tanë dhe fëmijët e tyre të trashëgojnë një botë më të sigurt dhe më të qëndrueshme”, tha Tedros.