E Fundit/ Kujdes! 1000 CHF gjobë në ZVICËR nëse…

Një burrë në Aargau është gjobitur me 1,000 CHF për mos karan tinim pasi u kthye nga Ukraina.62-vjeçari Thomas Baumann thotë se ai u vetë-izolua, por nuk e informoi kantonin se ku ishte.

Ai thotë se në atë kohë Ukraina kishte një normë më të ulët infeksioni sesa Zvicra – por ajo ishte akoma në listën e pasiguris të Zyrës Federale të Shëndetit, shkruajnë mediat zvicerane.

Ai pretendon lidhje të dobëta në internet dhe një telefon i vjetër, do të thoshte se ai nuk ishte në gjendje të regjistrohej në faqen e internetit.

Një gjykatës thotë se ai duhej të kishte raportuar praninë e tij ndërsa dha gjo bën,transmeton ditorja.