E Fundit/ Kroacia jep lajmin e madh ja cfare ka filluar…

Pak ditë pas tërmetit shkatë/rrimtar në Kroaci shpërndahen kontenierë për të pastrehët dhe zona e godiitur po pastrohet. Shumë vetë e kaluan natën e ndërrimit të viteve jashtë, nëpër çadra ose në makina, ndërkohë qeveria kroate kërkoi aktivizimin e Mekanizmit Europian të Mbrojtjes Civile.

Ditët në vijim pritet të vijnë edhe rreth 60 kontenierë për të strehuar 500 banorë. Gjithashtu Kryqi i Kuq kroat ka shpërndarë ndihma humanitare.Zona e tërmetit vijon të lëkundet. I fundit që shkaktoi panik ishte një tërmett që ra të enjten me magnitudë3.7.

Rreth 850 familje kanë qenë pa energji elektrike deri vonë të mërkurën.Qeveria kroate ndërkohë kërkoi aktivizimin e Mekanizmit Europian të Mbrojtjes Civile.Përpjekjet për rimëkëmbje u vlerësuan nga presidenti kroat Zoran Milanoviç i cili tha se ky nuk është fillimi i parë i ri i vendit.

“Fatmirësisht ka shumë fillime të reja në historinë e vendit. Dua të falënderoj të gjitha atë që janë përfshirë në operacionet e ndihmës, sidomos ush/trinë e Kroacisë,” tha presidentiMilanoviç.