E Fundit: Kancelarja Merkel jep lajmin e keq për Ko.vi.d, Këtë vit i harroni…

Ajo u tha gjermanëve se këtë vit ata nuk do të jenë në gjendje të bëjnë festat e Vitit të Ri, madje kontaktet mes njerëzve do të ku fizohen për të gjithë dimrin, me qëllim për t’u mbrojtur nga kor onavir usi.Izo limi katër javor hyri në fuqi në Gjermani sot dhe do të zgjasë deri në fund të muajit nëntor.

Merkel paralajmëroi se 30 përqind e popullsisë ishte në rr ez ik të sëmundjes ko vi d.Ajo tha se ishte e rëndësishme që bll okimi i nëntorit të ishte një “sukses, si dhe një kthesë” për pandeminë në Gjermani.Kancelarja paralajmëroi se “drita në fund të tunelit është shumë larg”.

Teksa foli sot në ditën e parë të një bll okimi katërjavor që mbyll grilat, teatrot, palestrat dhe kinematë.Merkel tha se suksesi i bllo kimit të nëntorit do të ishte vendimtar në diktimin e hapave të ardhshëm të Gjermanisë dhe se ajo shpreson për një “kthesë”.

Nga gjermanët është kërkuar që të mos bëjnë udhëtime jo-thelbësore dhe hoteleve u ndalohet të strehojnë njerëz nga udhëtimet turistike.