E fundit! Edi Rama: Nga e hëna maska me detyrim kudo, përveç në shtëpi. Gjoba do paguhet të…


Kryeministri Rama thotë se nga java e ardhshme në Shqipëri mbajtja e maskës do jetë e detyrueshme në të gjitha ambientet, e hapura dhe të mbyllura.

Përveçse në shtëpi dhe në restorante kur qytetarët ulen për të ngrënë. “Nga java e ardhshme, maska do jetë e detyrueshme kudo. Përveç shtëpisë dhe dhe restorantit, kur jeni duke konsumuar, atë pjesë të kohës aty.

Maska do jetë e detyrueshme në çdo mjedis, në çdo rrugë, në çdo hapësirë publike. Masa ndë shkimore do zbatohet për të gjithë te fatura e dritave. Mos të ketë asnjë iluzon asnjë individ se mund t’i shmanget gj obës”, tha Rama në një konferëncë për mediat, të pa paralajmëruar.

“Këto inspektime do i bëj Policia Bashkiake dhe Policiia e Shtetit. Nuk do përdorim inspektorë. Në autobus, në makinë, në trotuar, në shesh, në park, në rrugë. Mbajtja e maskës do jetë e dety rueshme”, shtoi kryeministri.