E Fundit/ E rendesishme ja cfare e pret Gjermanine ne vitin 2021

Tani Luf/ timi i pan/ demisë, zgjedhjet parlamentare në vjeshtë dhe largimi nga politika i kancelares Angela Merkel, janë ngjarjet kryesore që priten gjatë vitit 2021 në Gjermani. Një vështrim.Këto kohë asgjë nuk është më e rëndësishme se sa ko vi d.

Dhe kështu do të jetë edhe vitin e ardhshëm. Pandemia sundon gjithë shoqërinë, që nga marsi i kaluar. Dhe gjatë fundvitit polittika e ka mbyllur pothuaj krejt vendin.„Nëse për Krishtlindje mbajmë kontakte të shumta, dhe për gjyshërit këto krishtlindje kthehen në Krishtlindjet e fundit, atëherë kemi bërë diçka që nuk është në rregull.

Ёshtë mirë që të mos e bëjmë një gjë të tillë,” paralajmëroi kancelarja Angela Merkel, Kur foli me shumë emocione para parlamentit, Bundestag, më 9 dhjetor, duke pasur parasysh se gati 600 vetë që vd esin nga ko vi d çdo ditë në Gjermani. Pas kësaj dite numri i të vde/ kurve ka qenë edhe më i madh.

Por kundërshtimi ndaj kufizimit të lirive individuale është duke u rritur, sidomos nga të ashtuquajturit „demonstrata të atyre që mendojnë ndryshe”. „Nevojitet një lëvizje sociale ku të mblidhen si ekstremisttët e djathtë edhe ata të majtë.