Duke filluar nga dita e nesërme, ndryshon ligji për pashaportat e reja : Nuk keni përse të sorrollateni më


Duke filluar nga dita e nesërme, të gjithë personat që duan të aplikojnë për pasaportë nuk e kanë më të domosdoshme të shkojnë fillimisht në komisariat.

Nga nesër, të gjithë të interesuarit duhet të paraqiten tek sporteli përkatës i aplikimeve, pas përcaktimit on-line të orarit ka sqaruar ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj.“Në ndryshim nga praktika e deritanishme, tashmë për ri-aplikimin janë hequr detyrimet për t’u paraqitur pranë policisë, për të bërë aplikim dhe për të plotësuar formularë pranë Policisë së Shtetit.

Duke filluar nga nesër, qytetarët që duhet të ri-aplikojnë për pasaportë, u mjafton vetëm të paraqiten pranë sportelit përkatës të aplikimeve, pas përcaktimit të orarit të aplikimit që bëhet online.Një risi tjetër, e cila ka kohë që ka ndodhur lidhet me faktin që për qytetarët që aplikojnë për karta identiteti dhe që janë mbi moshën 75 vjeç, ajo lëshohet pa afat vlefshmërie që do të thotë që kushdo që ka kaluar moshën 75 vjeç dhe aplikon për të marrë një kartë identiteti, ajo lëshohet pa afat skadence, që është po ashtu një lehtësi dhe shërbim i ri në favor të qytetarëve”.