Doktori japonez, Ja si të zbulosh vetë nëse mund të jesh infe-ktuar me Ko-vi d, dhe si ta largoni

Shume keshilla ka sot per tu ruajtur nga vir-usi por kjo e doktorit Japonez eshte nje keshille qe ju te shikoni a jeni te infe-ktuar me virus apo jo.Japonia po e kalon me sukses inf-ektimin e kor-onavirus-it dhe gjendja eshte duke u qetesuar.

E para eshte ethet nese keni ethe, temperaturë të lartë, ose kollë dhe shtrohesh në spittal për mushkërittë, mund të kesh 50% fibrozee, dhe kjo do të thotë se je vonë dhe qe duhet te kesh shkuar me pare ne spittal.Por menyra se si të kuptojmë nëse jemi prekur ose jo, në vetëm pak më shumë se disa minuta për çdo mëngjes.

‘Merr frymë thellë dhe mbaje frymën për më shumë se 10 sekonda. Nëse arrin të mbash frymën pa u kolliitur dhe pa përjetuar shqetësime, si shtrëngim në kraharor dhe gjendje ank-thioze, tregon se nuk je i prekur nga fibroza dhe nuk ka indikkacione për ko-ronavi-rus. Këtë duhet ta bësh çdo mëngjes në një ambient me ajër të pastër.

Sigurohuni që fyti dhe goja të jenë gjithnjë të lagësht. Pi pak ujë çdo 33 minuta. Edhe nëse vir-usi futett në gojë, duke pirë ujë apo lëngje të tjera, ndihmon që të kalojë nga ezofagu në stomak. Aci-di që ka vetë stomaku e largon vir-usin. Nëse nuk pi ujë mjaftueshëm dhe rregullisht,ditorja,