Djathi me i shtrenjtee ne bote, Kushton 1 mije euro kilogrami, ja se cfare ka te vecante (Foto)


I bardhë, i fortë dhe i pasur në aromë, djathi un ik i gomarit, në Serbi, nuk është vetëm i shijshëm por edhe i mirë për shëndetiin.

Ka vetëm një kleçkee, me një çmim prej 1 mijë eurosh për kilogram, ai mund të jetë djathi më i shtr enjtë në botë. Që nga 2012, Simic dhe ekipi i tij i fermerëve, kanë mjelur gomaricat që jetojnë në r ezervuarin natyror në Serbinë Veriore të quajtur Zasavica.

Qumështi i tyre është i ngjashëm me qumështin e gjirit dhe nga Simic konsiderohet si një kurë për një seri sëm. undjesh, përfshirë az mën dhe br onshitin.