Direkt nga Gjermania, Doktori Shqiptar na jep këshillën, Ne rast temperature në asnjë mënyrë nuk duhet të përdorni këtë…

Një lajm i mirë vjen nga mjeku shqiptar nga Kosova Fahri Beqa i cili jeton dhe punon në Gjermani, përsa i përket shërimit nga ko vi d. Ai i referohet rasteve të prekura në Gjermani dhe thotë se një pjesë e tyre e kaluan këtë vi-rus pa mjekiim spittalor.

Nëse keni të sëm/ urë kro/ nik në shtëpi krijoni distancën e nevojshme nga ata në mënyrë që ata të jenë të mbrojtur. Nëse megjithatë jeni të infe-ktuar dhe ju paraqiten shenjatt (temperatturë, kollee e thatë etj.) mos u nisni për në spittal por telefononi dhe përcillni udhëzimet pastaj.

Dhe pa panikkë mbi 99% e te prekurve megjithatë e mbijetojnë këtë sëm. undje. Lajm i mirë sot ishte edhe dekodimi i vir. usit si dhe fillimi i suksesshëm i fazës së parë të testtimit të vak-sinës në laborator.

Në fazat tjera pastaj fillon testtimi në njerëz. Kujdes, shëndett dhe suksese, eshte shprehu ai, ne intervist,ditorja.