Dhimbjett, që mendoni se i keni nga dhëmbët, por në fakt kanë të bëjë me diçka tjetër

Këto janë dhimbjett, që na bëjnë të mendojmë se shkaktarë është dhëmbi por në fakt ka të bëjë me pjesë tjera të trupit.

Ne e dimë që mund të ketë shumë arsye për dhimbje dhëmbësh si zgavrat, ndjeshmërinë, pulpitin, etj., Por rezulton se jo të gjitha dhëmbët kanë të bëjnë me çështjet e dhëmbëvee.
Semundjaa, e gurit të pështymës zhvillohet në kanalin e një prej gjëndrave të pështymës. Kur guri arrin një madhësi kritike, bllokon kanalin e pështymës. Si rezultat mund të shfaqet një dhimbjee, dhëmbi dhe gjëndra e prekur mund të fillojë të fryhet. Për të kontrolluar këtë diagnoz, një rreze X është e nevojshme. Ju mund të shmangni operacioninn, nëse një gur është i vogël.