Detyrimi i ri për maskë në Zvicër: Gjithçka që duhet të dini

Pak më shumë se dy javë pasi Zvicra zgjeroi rregullat e maskave në të gjitha zonat e brendshme të arritshme nga publiku, të mërkurën, 28 Tetor, Qeveria Federale zgjeroi rregullat edhe një herë, Cilat janë rregullat e reja?

Nga mesnata e së premtes, më 29 tetor, maskat duhet të mbahen jashtë në zona të caktuara, shkruan The Local,
Përveç kësaj, maska ​​kërkohet gjithashtu në të gjitha hapësirat e brendshme të arritshme nga publiku, të tilla si tregjet, vendet e pritjes për autobusët dhe trenat, etj.

Këto rregulla janë shtesë e detyrimit ekzistues të maskës.Nga 19 tetori, maska ​​ishin bërë të detyrueshme në zonat e brendshme.Siç raportohet nga media zvicerane “20 Minuten”, kjo përfshin: “dyqane, qendra tregtare, banka, zyra postare, muze, biblioteka, kinema, teatro, salla koncertesh, ambiente të brendshme të kopshteve zoologjike dhe botanike dhe parqeve të kafshëve, restorante, bare, diskoteka, sallone lojrash, hotele (me përjashtim të dhomave të miqve), zona hyrëse dhe hyrëse, zhveshtoret në pishina, objektet sportive dhe qendrat e fitnesit, në praktikat mjekësore, spitalet, kishat dhe institucionet fetare.”

Maskat janë bërë të detyrueshme në transportin publik në Zvicër që nga 6 korriku, Maskat kërkohen në vendin e punës – përfshirë të gjitha zyrat – përveç nëse nuk mund të vihen për arsye sigurie.Në cilat rrethana duhet të vishen maskat jashtë?Një nga fushat më konfuze të rregullave të reja ka qenë kërkesa që maskat të mbahen jashtë në disa situata.