Detaje te reja, Si shpetoi vajza dhe nuk u mbyt me babain dhe te vellain

Detaje të reja kanë dalë në dritë nga humbja e jetes te babë e bir në Shkodër. Mësohet se në makinë me babanë dhe të vëllanë ka qenë edhe vajza, por ajo ka shpëtuar pasi i ati i ka thënë që të shkonte në fshatin më të afërt që të merrte një kavo pasi i ishte bllokuar makina nga uji.

Pjetër Rrushaj ishte i njohur për ndërtimet karakteristike të zonës alpine në Malësinë e Madhe dhe Dukagjin. Ai kishte ardhur nga Anglia për të investuar në Shqipëri. Pas reshjeve të shiut kishte marrë vajën dhe djalin të shkonte në fshatin Bogë ku kishte ndërtuar dy shtëpi së bashku me të vëllanë, për të parë nëse kishte dëmtime në banesa.Mirëpo aty u përball me rrjedhën e madhe të ujit që i mori përpara së bashku me të birin, ku për pasojë humbën jetën. Jason Rushaj, 14- vjeçari i cili humbi jetën ishte pjesë e ekipit të futbollit të Akademsië së Futbollit Djelmnia Shkodrane.