Del kandidatura/ Ky është burri që mund t’i zërë vendin kancelares Merkel: Cilësohet si gjeniu i…

Del kandidatura/ Ky është burri që mund t’i zërë vendin kancelares Merkel: Cilësohet si gjeniu i.

Partia Socialdemokrate Gjermane, SPD emëroi kandidatin që ajo do ta nisë në garën për kancelar në zgjedhjet e ardhshme parlamentare në Gjermani,ja kush eshte ai,kl1ikoo-ree.klamimin, dhe ndiiqe-videon, e tij, në vitin 2021; ministrin aktual të Financave, Olaf Scholz.
“Ne e dimë, se për disa ky vendim është një kthesë e papritur”, deklaroi dyshja drejtuese socialdemokrate, Saskia Esken dhe Norbert Walter-Borjans. „Ne ju lutemi për besim në rrugën tonë, dhe jemi të vendosur që këtë rrugë ta kalojmë së bashku.”Esken dhe Walter-Borjans prej kohësh konsideroheshin si kundërshtarë të Scholzit.

Vitin e kaluar ata ia dolën të fitonin në zgjedhjet për postin drejtues të partisë kundrejt Olaf Scholzit. Prej atëherë ka pasur „një bashkëpunim të ngushtë” dhe me besim kanë deklaruar dy socialdemokratët.