Deklarata e Ramës për “Shqipërinë e Madhe”, po çmenden serbët! Ja ç’po ndodh…


Kryeministri Edi Rama tha se porti i Durrësit do të jetë “de facto” i Kosovës. Kjo ka sjellë reagimin e ministrit të Mbrojtjes së Serbisë, Aleksandar Vulin, i cili thotë se kjo është përpjekje për të krijuar “Shqipërinë e Madhe”.

Mediet serbe shkruajnë se Vulin ka thënë se “shqiptarët mund të bashkohen dhe mund të marrin territoret e njerëzve të tjerë, ndërsa serbët nuk mund të bashkohen as në tokën e tyre.Vulin thotë se “Shqipëria e Madhe” është lajm i “një katastrofe të madhe, prishjes dhe shkatërrimit të shteteve dhe kombeve në Ballkan”.