Cfarë pritet që të ndodhë me vendin tonë pas festave? Mjeku i njohur Ilir Alimehmeti jep përgjigjen e prerë

I ftuar në emisionin “Abc-ja e mëngjesit”, i pyetur nëse prot estat e ditëve të fundit mund të ndikojnë në shtimin e rasteve me ko vi d, epidemiologu tha se “nuk ka mjaftueshëm testime që të kuptosh ecurinë.Kjo histori është njësoj si një re që ta mbulon malin që sheh vetëm pjesën hyrëse dhe vetëm një ditë do shohësh pjesën rënëse kur kjo të mbarojë.”

“Imuni.teti i tufës është diçka e pashmangshme, çdo ditë inf ektohen njerëz të tij që i shtohen shportës së të inf ektuarve dhe është një hap më tej afër tij.Kjo është rruga natyrore dhe me një llogari të thjeshtë supozohet që ky imunitet arrihet diku tek 60-65 përqind që domethënë se nuk jemi dhe aq larg, tani jemi afruar goxha po kujtojmë që kemi dimrin përpara.

Nga ana tjetër duke bërë një llogari tjetër kjo përqindje nuk është shpër ndarë në mënyrë homogjene, nuk është njësoj në të gjithë Tiranën dhe Shqipërinë, pasi ka disa zona ku kjo përqindje është shumë më e madhe, ndërkohë që ka të tjera që është më pak.”, u shpreh epide.miologu.

A mund të ketë një va.lë të dytë pas festave? Janë të gjitha rajonet në zbritje dhe kjo bën të mundur nesër rikthimin e një vale tjetër.Tek ne nuk po ndodh, ne kemi vazhdueshëm në rritje. vazhdon ajo va.la që ka nisur në Qershor, rënia e shtrimeve nuk është signifikante, unë e shoh si një fraksion dhe trajektore.