Cfare po ndodhe!! I gjithë vendi zonë e kuqe? Lajmi qe nuk pritej për Italinë…

Kryeministri italian Giuseppe Conte paralajmëron një mbyllje të mundshme të Italisë gjatë festave dhe Vitit të Ri. Italia është shndërruar e gjitha në një “zo.në të kuqe”, vatër infe./ksioni dhe në rre zik për të filluar një va.lë të tretë.

Hipoteza që po shqyrtohet aktualisht nga Conte, është të homogjenizojë masat dhe rregullat në të gjithë vendin.
Homogjenizimi dhe shtrëngimi do të konsistojë në ndalimin e lëvizjes së qytetarëve gjatë festave, festat e tjera të fundvitit dhe në datën 1 janar.

Duke përbërë përjashtim vetëm lëvizja mes komunave të vogla. Do të qëndrojnë të mbyllura gjithashtu edhe vendet e argëtimit të cilat grumbullojnë njerëz, baret, restorantet, pastiçeritë dhe dyqanet dhe ndoshta do të shoqërohet edhe me një shtetrrethim.

“Ne të gjithë kemi qenë të përfshirë në betejën kundër ko vi d për shumë muaj, me sakrifica të mëdha dhe të vogla. Komuniteti ynë kombëtar, përkundër një mijë vështirësive, ka arritur të tregojë një frymë të fortë kohezioni dhe një ndjenjë të madhe përgjegjësie.