Çfarë ndodh në trupin tuaj nëse masazhoni çdo ditë veshët tuaj…


Është një ndjesi nervore vërtet relaksuese që mund të çlirojë mendjen tuaj nga problemet dhe shqetësimet fizike. Dhe pjesa më e mirë në lidhje me të është se mund të bëhet kudo, në çdo kohë, shpejt dhe me lehtësi.

Ne jemi gjithmonë në kërkim të praktikave interesante dhe të dobishme për lexuesit tanë. Dhe këtë herë, jemi të lumtur t’ju tregojmë për këtë koleksion të fshehur të masazheve.Në fund të artikullit, ne kemi përfshirë një udhëzues të vetë-masazhit, kështu që mbani shënime!Dhi mbja në muskujt tuaj zvogëlohet.
Një ekxperiment është kryer për të provuar dhe për të parë nëse një masazh i veshit mund të ndihmojë në zvogëlimin e dhimbjes tek njerëzit me dhimbjen kronike të shpinës, transmeton supershendeti. Dhe rezultatet treguan se kjo procedurë e thjeshtë është një mënyrë efektive për të ulur parehatinë.

Tërheqja dhe fërkimi i butë i zonave të ndryshme të veshëve, veçanërisht lobeve tuaja, stimulon shumë mbaresa nervore dhe ato mund të ndihmojnë trurin tuaj për të çliruar endorfinat. Këto hormone njihen se na bëjnë të ndjehemi mirë dhe ndihmojnë për të lehtësuar dhimbjen. Gjithashtu, ato mund të përmirësojnë qarkullimin e gjakut gjithashtu.

Disa studime madje treguan se, falë këtyre veprimeve të thjeshta të masazhit, njerëzit ishin në gjendje të menaxhonin më mirë dhimbjen e tyre fizike. Nivelet e stresit dhe ankthit tuaj ulen.
Një tjetër studim i vogël u krye midis pacientëve gjatë një periudhe të fekondimit in vitro. Rezultatet vërtetuan se masazhi i veshit është një gjë e mirë për ta bërë në këtë lloj situate stresuese.

Masazhoni pikën qiellore të portës së veshit tuaj me lëvizje të ngadalta rrethore nëse ndiheni të stresuar, të panikosur, të shqetësuar, të lodhur ose të irrituar. Kjo pikë është e vendosur në guaskën e sipërme të veshit tuaj, në pjesën që ndjehet si një zbrazët në formë trekëndëshi.Dhim bja e kokës dhe migrena mund të lehtësohen dukshëm. Ndërsa qetësuesit mund të kenë disa efekte serioze dhe potencialisht shkatërruese në trupin dhe shëndetin tuaj, stimulimi i veshit është përgjithësisht i padëmshëm. Mund ta kombinoni edhe me disa mjete juridike më natyrale si çaji i mentës për një efekt më të mirë.