Burri Kryeministër, Por ja çfarë punon gruaja e Albin Kurtit nuk mund ta besoni

Kurti është i martuar me norvegjezen Rita Knudsen Augestad me të cilën kanë një vajzë-5 vjeçare, Lea.Albin Kurti dhe Rita e kishin kurorëzuar lidhjen e tyre me martesë, në mars të 2014-s.

Ata u betuan përpara njëri- tjetrit në Komunën e Prishtinës, nga Shpend Ahmeti.Image result for albin kurti me bashkeshorten.Por kush është Rita dhe me çfarë merret ajo ?Duke qenë një figurë që i ka qëndruar larg mediave, jo shumë dihet për të. Por KultPlus ju njofton që Rita Augestad Knudsen është një studiuese e lartë në NUPI dhe pjesë e Grupit Kërkimor për Siguri dhe Mbrojtje, ajo punon veçanërisht kundër-terrorizmit dhe anti-radikalizimit.

Ajo është drejtoreshë menaxhuese dhe e lidhur me C- rex (Qendra për Kërkime mbi Ekstremizmin në Universitetin e Oslo).Kompetenca kryesore e Rita Augestad Knudsen është mbi terrorizmin, ekstremizmin dhe vlerësimin e rr ezikut të lidhur me radikalizmin, konceptin e ‘radikalizmit’.