Bill Gates vjen me super lajme të mira, këto jane që po jua jap për vitin 2021, ja çka na pret!

Themeluesi i kompanisë Microsoft, Bill Gates, ka thënë se ky vit ka qenë i keq dhe sipas tij pritet që lajme të mira do të na vijnë gjatë vitit të ardhshëm.“Më shumë se 1.6 milion njerëz kanë humbur jetë gjatë pan demisë së dhe mbi 75 mijë tjerë janë infe ktuar, kurse dëmet ekonomike kapin vlerën e dhjetëra trilion dollarëve.

Miliona njerëz kanë mbetur pa punë dhe kanë probleme të mëdha për të paguar faturat, e mbi një miliard fëmijë kohën më të rëndësishme për shkollë, e kanë humbur. SHBA këtë vit ishte dëshmitare e vrasjeve të tme rrshme siç ishte ajo e GeorgeFloyd dhe BrianaTaylor.

“Gjatë vitit të ardhshëm do të na vijnë lajme të mira. E kam kaluar 2020-ën me kolegët nga Fondacioni, duke u munduar ta kuptojmë se si duhet ta testtojmë, trajtojmë dhe parandalojmë ko vi d.Kur mendoj shpejtësinë dhe përparimin e shkencëtarëve, jam i befasuar. Raca njerëzore kurrë nuk ka bërë përparim më të madh kur është fjala për shërimmin e çfarëdo sëmu ndje brenda një viti.

Sidoqoftë, Gates konsideron se pavarësisht përparimit, njerëzit vazhdojnë të jenë të rrezikuar nga pa ndemia “Modelet kompjuterike parashikojnë që pan demia do të mundte të jetë edhe më e rëndë gjatë muajve të ardhshëm.