Besoni Ose Jo: 1 Ari Tokë E Shtetit U Shit 1 Euro, Aq Sa Vlen Një Kafe..(Foto)

Blerim Rexha, i cili ka qenë Kryesues i Bordit të Agjencisë Kosovare të Privatizimit, ka raportuar sot para Komisionit Hetimor të Kuvendit.

Në lidhje me procesin e privatizimit. Gjatë raportimi ai ka treguar për një gjë të çuditshme dhe ba nale.Si shk ak i presioneve dhe parregullsive të tjera, në një rast gjatë privatizimit, ka ndodhur që 1 ari tokë e Kosovës të shitet për vetëm 1€.

Me të njëjtin çmim absurd janë shitur 5000 ari pronë shtetërore, ose përkthyer në hektarë, i bie që 50ha tokë të Kosovës janë shitur për 5000 euro.

Teksa po rrëfente këtë ngjarje para Komisionit Hetimor, Blerim Rexha e ka cituar veten nga ç’kishte thënë në mbledhjen gjatë së cilës kishte ndodhur kjo dukuri: “Po më dh imbset toka e Kosovës me u shitë 1 euro ari”, ka cituar ai para deputetëve.