Beni kujdes: Nëse e shihni këtë etiketë mbi fruta, mos e blini atë me asnjë çmim – kjo është arsyeja pse


Beni kujdes: Nëse e shihni këtë etiketë mbi fruta, mos e blini atë me asnjë çmim – kjo është arsyeja pse Ndërkohë që blini fruta, ndoshta vini re etiketat mbi to. Por, a keni menduar ndonjëherë se çfarë kuptimi kanë? Ka numra në etiketa.

Këto shifra tregojnë inf ormacion të rëndësishëm lidhur me frutin. Ajo quhet PLU ose “Product Looking Number”.Nëse numri është 4 shifror dhe fillon me 3 ose 4, kjo do të thotë se nuk është natyrale, por ajo u rrit në fermat ku ka kimikate dhe pesticide.

Nëse numri fillon me 9, kjo do të thotë se frutat janë or ganike, rriten pa kimikate. Jini shumë të kujdesshëm kur blini këto herën tjetër kur shkoni në dyqan.Beni kujdes: Nëse e shihni këtë etiketë mbi fruta, mos e blini atë me asnjë çmim – kjo është arsyeja pse.Këto shifra tregojnë inf ormacion të rëndësishëm lidhur me frutin. Ajo quhet PLU ose “Product Looking Number”.Nëse numri është 4 shifror dhe fillon me 3 ose 4, kjo do të thotë se nuk është natyrale, por ajo u rrit në fermat ku ka kimikate dhe pesticide.