Bëhuni gati për “dimër”, shi, borë e erëra gjatë këtyre ditëve

Bëhuni gati për “dimër”, shi, borë e erëra gjatë këtyre ditëve

Nga dita e premte mbi vendin tonë shtrihen fusha më të qëndrueshme të presionit të lartë, të cilat sjellin përmirësim të motit, me më shumë diell dhe rritje të temperaturave gjatë ditës. Në fillim të javës së ardhshme një tjetër vorbull ciklonike kalon mbi rajon, që në vendin tonë sjell sërish mundësi për të reshura shiu, e në disa pjesë të Kroacisë po priten edhe reshje dëbore.

8.10 – Më ftohtë dhe me erë. Herët në mëngjes vende-vende me reshje shiu, e në disa zona të larta malore mbi 2000m mund të bie edhe borë. Ditën kryesisht me vransira, dhe intervale me diell. 9.10 – Kryesisht me diell. Në mëngjes më ftohtë. 10.10 – Pas mëngjesit të ftohtë, ditën kryesisht me diell dhe më ngrohtë, me vransira kalimtare kryesisht të nivelit të lartë.