Befasuese/ Mjeku Shqiptar flet nga Spanja dhe ben deklaraten e forte qe Prisnim te Gjithe. Κ0rοna.virusii, nuk eshte me…

Gjatë një intervistë për “Abc-ja e Mëngjesit”, mjeku shqiptar në Spanjë, Kita Sallabanda foli për situatën e pand emisë.Në Spanjë kanë nisur protestat kundër masave kufizuese të ndërmarra. Mjeku shpjegon se masat janë të domosdoshme dhe nuk janë si kufizimet e periudhës së karant inës mars-prill.

“Ka një sistem kufizimesh për lë ikjet e pajustifikuara, nuk flasim për kufizim që ka qenë në mars. Megjithatë kjo ka bërë që njerëzit të protestojnë. Ata po fillojnë të ngelen pa punë dhe kufizohen liritë e njerëzve. Situata në Madrid është se kemi mbi 500 banorë për 100 000 që janë të infe ktuar.

Unë jam dakord me masat që po merren në Madrid, duhet të kufizohen grumbullimet e madh, të mbyllen diskotekat”, u shpreh ai.Më tej, mjeku foli edhe për një çështje të rëndësishme atë të përdorimit të maskave. Sallabanda theksoi se maska duhet të ketë patjetër filtër dhe për pasojë maskat copë nuk të mbrojë.

“Mas/kat kanë hapur një diskutim të madh. Prob lemi është që maskat na mbrojnë jo vetëm nga ko vi di, por edhe nga gri.pi i zakonshëm. A janë maskat me copë të mira? Unë mendoj se jo. maskaa duhet të ketë filtrin brena që të na mbrojë. Unë rekomandoj mbajtjen e maskavee në ambiente publike, ku nuk mund të mbajnë dista.ncën”, u shpreh ai.