Befasuese/ Italianët bëjnë zbulimin që do rikthejë normalitetin, Ja çfarë e zhd.uk Ko.vi.d…(Foto)

Mario Clerici, profesor i imunologjisë në Universitetin e Milanos dhe drejtor shkencor i fondacionit Don Gnocchi, ka folur më gjatë për këtë zbulim. Ai ka shpjeguar se vi rusi është më pak agr esiv gjatë verës, falë rrezatimit më të madh diellor.

“Sa më shumë rreze ka në Tokë, aq më pak raste ko vi d kemi. Këto janë të dhënat e reja që ne kemi zbuluar rreth këtij vir usi gjatë këtyre javëve të nxehta.

Mario Clerici është shprehur se ky studim është shumë i rëndësishëm. Në vjeshtë dhe në dimër mund të vendosen nëpër shkolla llamba UV të cilat sterilizojnë klasat. Këto llamba mund të sterilizojnë rrobat në dhomat e zhveshjes etj. Ato nuk mund të përdoren përballë njerëzve sepse mund të jenë toksike për lë kurë.

Por ekziston idea e përdorimit të llambave në klasa para dhe pas mësimit.Askush nuk mund të thotë se çfarë do të ndodhë në vjeshtë, por unë mendoj se do të jetë më pak e rrez ikshme,ditorja.