Befasuese/ E konfirmuar ja cfare do ndodhe deri ne fund te shkurtit ne Zvicer

“Kemi blerë 7.5 milionë doza”, është përgjigjur zëvendësdrejtoresha e BAG, Nora Kronig, e pyetur nga një gazetar në konferencën e sotme mediale në Bernë. Mirëpo ajo ende nuk mund të thotë se kur saktësisht do t`i dorëzohen Zvicrës këto dozza.

“Por ne presim se do të marrim vëllimin e duhur të tyre deri në verë, në mënyrë që të gjithë ata që duan të vak-sinohen, të mund ta bëjnë këtë më së voni gjatë verës”.Se kur saktësisht do të mund të vak-sinohen kategoritë që nuk bëjnë pjesë në grup rre-ziku, mbetet ende çështje e hapur.

Kjo gjithashtu varet nga përparësitë që parashihen për grupe tjera të caktuara, thotëMassery.Disa grupe të caktuara profesionale mund të vak-sinohen më herët dhe po kjo vlen edhe për moshat e caktuara (pas atyre që kanë prioritet, pra, personave mbi 75 vjeç).

Situata aktualisht po zhvillohet në mënyrë shumë dinamike. Është mjaft e mundshme që edhe më shumë dozza të vak-sinave të jenë në dispozicion deri në fund të shkurtit, Mbi të gjitha, të paktën 750,000 njerëz në këtë vend mund të vak-sinohen,ditorja.