Befasuese/ Ata qe e kan kaluar Ko-ronen! ka nivel të ngjashëm të mbrojtjes me të vak-sinuarit, dhe te…

Sipas një studimi të ri, njerëzit që janë shëruar nga ko vi d, kanë nivel të ngjashëm të mbrojtjes kundër infe-ktimit në të ardhmen si ata që e marrin vak-sinën, të paktën në pesë muajt e parë.Studimi i autoriteteve shëndetësore publike në Angli.

Rezultatet e këtij studimi gjithashtu tregojnë se ndonëse ka pak gjasa që një person që e ka kaluar Ko vi d, të infe-ktohet së shpejti përsëri, ka gjasë që një person të infe-ktohet dy herë dhe ta shpërndajë vir-usin te të tjerët.

“Në përgjithësi, mendoj se ky është lajm i mirë. Ua mundëson njerëzve të ndiejnë se infe-ktimi i mëparshëm do t’i mbrojë ata nga infe-ktimet e ardhshme, por njëkohësisht nuk është mbrojtje e kompletuar, prandaj ata ende duhen të jenë të kujdesshmë kur të dalin jashtë”.

Pjesëmarrësit në këtë studim ishin persona nga mosha 35 deri 54-vjeçare dhe pritej që të kenë sistem imunittar të qëndrueshëm. Njerëzit e moshuar zakonisht kanë reagime më të dobëta të sistemit imunittar,ditorja.