Be mbylli kufijtë, ja Data tjetër dhe kushti që duhet të plotësojë Shqipëria…


Vendet e BE-së nuk do të hapin kufijtë me Shqipërinë e gjitha kjo për pasojë të rritjes së numrave të inf eektuar me Kóóvid.1 tetori është data tjetër më e afërt që Bashkimi Europian do të marrë vendimin për kufirin me Shqipërinë.

KUSHTI: Për të vendosur një vend, në listën e sigurt të udhëtimit, BE ka si kriter që ky vend nuk duhet të ketë më shumë se 16 raste të reja përgjatë dy javëve të fundit për 100 mijë banorë. Momentalisht me shifrat e larta ditët e fundit Shqipëria ka një mesatare të lartë pra, 50 raste për 100 mijë banorë.