BE jep alarmin: Ose merrni masa ndaj v irusit ose do mbyllim serish kufijtë


Komisioni Evropian dëshiron që vendet dhe qytetarët të zgjohen nga vala e dytë e pandemisë – duke paral ajmëruar se përndryshe, BE do të duhet të përdorë përsëri bll okime të rr epta.

Rastet e k orronavirusit janë në rritje në shumë vende të BE-së, me disa norma in fektimesh edhe më të larta se në m ars.“Mund të jetë shansi ynë i fundit për të pa randaluar një përsëritje të pranverës së kaluar”, p aralajmëroi Komisionerja e Shëndetësisë, Stella Kyriakides në një konferencë shtypi të enjten. Masat nuk kanë qenë mjaft efektive dhe as nuk janë zbatuar siç duhet, tha ajo.

Komisioni Evropian dëshiron që vendet dhe qytetarët të zgjohen nga vala e dytë e pandemisë – duke paral ajmëruar se përndryshe, BE do të duhet të përdorë përsëri bll okime të rr epta. “Ne duhet të p arandalojmë një situatë kur qeveritë mendojnë se nuk kanë zgjidhje tjetër veçse të imponojnë bll okime të përgjithësuara”, tha Kyriakides.