Bashkoni Gishtin E Madh Të Dorës Me Atë Të Voglin Dhe Do Të Habiteni Me Atë Çfarë Do Të Mësoni

Bashkoni Gishtin E Madh Të Dorës Me Atë Të Voglin Dhe Do Të Habiteni Me Atë Çfarë Do Të Mësoni.

Vendoseni krahun në një vend të sheshtë dhe ngrini dorën lart. Bashkoni gishtin e madh me gishtin e vogël. Ajo çfarë shihni është një ligament.

Por ky ligament nuk është i njëjtë tek të gjithë njerëzit, pasi te disa është i dukshëm e te disa të tjerë i padukshëm.Pse ndodh kjo? Sipas revistës së shëndetit Doctor ASKY, kjo ndodh për shkak të një pjese muskulore e cila është e vendosur në mes të krahut dhe dorës.

Ky muskul bën të mundur lëvizjen e dorës, me kalimin e kohës nuk është më i nevojshëm. Prandaj mos u shqetësoni nëse nuk e keni, pasi në të gjithë botën vetëm 13% e popullsisë e kanë të dukshëm këtë ligament.