Ballkani po çm endet nga kjo bimë që mund ta mbillni edhe në oborr, një hektar nxjerr 12 mijë euro fitim

Ballkani po çm endet nga kjo bimë që mund ta mbillni edhe në..

Kjo z onë është ideale për rritjen e kësaj bime që prodhon fitime të mëdha. Kohët e fundit, aronia është bërë jashtëzakonisht popullore.

Dhe më e kërkuar, dhe sipas ekspertëve, rajoni ynë është ideal për kultivimin e saj.Është ushqim i shkëlqyeshëm sepse përmban një sasi të vogël të kalorive dhe një nivel të lartë të vitaminave dhe mineraleve. Dhe përveç kësaj, ajo është e pasur me ant ioksidantë, e cila ka një shtrirje më të madhe sesa në boronicë, mjedër dhe rrush pa butë të zi.

Bima e Aronias arrijnë lartësinë e tyre të plotë në vitin e tetë, duke i dhënë 10 kilogram në rrënjë.Një kilogram aroni nga klasa e parë paguhet deri në 1 euro. Sipas disa llogaritjeve, për prodhim në një hektar mund të arrijë fitim deri në 12 mijë euro.Prodhuesit thonë se është mjaft e lehtë për tu rritur dhe kujdesur për këtë bimë dhe është e mundur që në oborrin e shtëpisë tuaj. E gjithë kjo është e nevojshme është që të ketë një hapësirë të vogël të lirë për rritje.