Austria bëhet Gati, Prej muajit Janar fillon…

Duke shtuar se të moshuarit, punëtorët mjekësorë dhe grupet e pasigurta do të vaks inohen të parët.Vendi do të marrë mbi 16 milion doza vaksina përmes Bashkimit Evropian, i cili ka nënshkruar gjashtë kontrata me furnitorët.

Sipas Klemens Martin Oer, anëtar i Ministrisë së Shëndetësisë i obliguar për koordinim të përpjekjeve për përgjigje ndaj epid emisë.

“Me siguri mund të fillojmë në janar. Qëllimi ynë është të imunizohet të paktën 50 përqind e popullsisë”, tha ministri i Shëndetësisë Rudolf Anshober. në konferencë për sh typ dhe shtoi se çmimi për këtë do të jetë rreth 200 milionë euro.

Në të njëjtën konferencë shtypi, Oer, i cili është edhe nënkryetar i Komisionit të BE-së përgjegjës për furnizimin e vak sinave,Komentoi se ata do të fillojnë t’u japin vak sina së pari të moshuarve mbi 65 vjeç, veçanërisht në shtëpitë e pleqve, si dhe për njerëzit që puno atje