Ardhja e vak/sinës lajm i mirë, por OBSH eshte kundër vak/sinimit të detyrueshëm

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) deklaroi sot se vaksinimi kundër ko vi d nuk duhet të bëhet i detyrueshëm, përveçse në rrethana specifike profesionale.

“Ardhja e vak/sinave është një lajm i mirë”, tha Michael Ryan, kreu i OBSH-së për Urgjencat Shëndetësore, në një konferencë duke theksuar se është e nevojshme të shpjegohen më mirë përfitimet nga vak/sinat, sesa të bëhet i detyrueshëm vak/sinimi.

Nga ana e tij, kreu i OBSH-së, Tedros Adhanom Ghebreyesus, u bëri thirrje vendeve që planifikojnë të marrin vak/sinat në javët dhe muajt e ardhshëm.

Që të vak/sinojnë në përparësi ata që kanë më shumë nevojë, sepse fillimisht numri i vak/sinave do të jetë i kufizuar,ditorja.