Anila Kalleshi : Sekreti i Ne.rvit Shia.tik është pikërisht tek kjo bimë, ja se për cilën bimë bëhet fjalë

Anila Kalleshi : Sekreti i Ne.rvit Shia.tik është pikërisht tek kjo bimë, ja se..

Koriandër është një bimë e familjes “Apiaceae”. Emri shkencor është Coriandrum sativum dhe gjerësisht nihet si cilantro.

Majdanoz kinez, koriandër ose dhania në Indi, si dhe është një barnë e familjes opiate.Benefitet : Në Kinë, koriandra përdoret për të trajtuar çrregullimet e stomakut, dhe gjethet përtypen për të eli. minuar frymën e ke qe. Në mesjetë është përdorur si afrodiziak. Me kardamom, karafil, xhenxhefil dhe kanellë, kryesisht.

Farat e koriandrës janë gjithashtu një nga erëzat më të zakonshme dhe shpesh zvëndësohen me gjethe koriandre në vakte të ndryshme. Gjithashtu mund të përdoret në përgatitjen e pijeve dhe çajit e cila ndihmon në humbjen e peshës.

Të dyja si gjethet dhe farat janë diuretikë natyrale të fuqishëm që detoksifikojnë veshkat, mëlçinë, indet dhe reduktojnë fryrjen si dhe ju ndihmojnë të humbni peshë në mënyrë të shpejtë.
Ato përmbajnë përbërës që ndihmojnë në stabilizimin e sheqerit në gj ak dhe ulin nivelin e lartë të sheqerit në gj ak, duke i dhënë nof kën “bima annti-diab etike”.

Shume benefite të tjera: Duke siguruar nutrientë të përqëndruar pa shumë kalori dhe me shumë mundësi për të ndihmuar në një absorbim më të mirë dhe asimilimin e ushqimit që hani, koriandra mund të suportojë një mbështetje goxha të madhe për humbjen e peshës.