Alarmohett Gjermania, Ja detajett çfarë ka ndodhur atje…

Rasti i parë me variantin e ri të ko ronavir usit është regjistruar sot në Gjermani, variantt ky i cili është zbuluar fillimisht në Britani të Madhe. Një grua e cila kishte udhëtuar nga Londra, doli pozitive në këtë variantt të ko ronavir usit.

“Ky është rasti i parë i njohur në Gjermani”, tha në një deklaratë ministria e Shëndetësisë e shtetit, BadenWuerttemberg.Gruaja kishte mbërritur në aeroportin e Frankfurtit më 20 dhjetor. Ajo u dërgua në vetizoliim në shtëpi pasi doli pozittive për kur mbërriti në aeroport.

Një ditë më vonë, ajo filloi të shfaqte simptoma të lehta, dhe një test i dytë gjithashtu doli pozitiv. Një mos tër e testtit të saj u dërgua në një laborator të specializuar për analiza të mëtejshme.Gjermania të martën zgjati masën e ndalesës së udhëtimeve nga Mbretëria e Bashkuar deri më 6 janar.

Variantti i ri është zbuluar për herë të parë në shtator. Në nëntor, rreth një e katërta e rasteve në Londër kanë qenë të këtij variantti; në mes të dhjetorit, afro dy të tretat. Autoritetet shëndetësore në Britani të Madhe thonë se variianti i ri i kor onavi rusit është deri në 70% më infe ktues,ditorja.