Alar mohet Gjermania ! Flet Mjekja: Po shkojmë drejt Kol.apsit, Ja çfarë pritet të ndodhë…

Gjatë një prononcimi televiziv mjekja e urgjencës dhe psikoterapistja, Aurora Meta Dollenerg tha se duhet të shmangim sa më shumë grumbullimet gjatë festave të fundvitit, pasi mund të shkojmë edhe drejt një valee të tretë.

“Janë shqetësuese pasi ne nuk ishim të përgatitur për një numër kaq të lartë të infektimeve. Fatkeqësisht kemi arritur në rezaurim të shtretërve ën spitale, ndërsa shtretërit e ranimacionit janë pothuajse të mbushur. Ne po japim shenjat e para të alarmit.

Ne kishim një parashikim se do të kishte një valë të dytë tani që u ftoh dhe koha. Pushimet e verës e bënë efektin e tyre nega tive. Kemi pasur çdo ditë një numër mesatarisht 20 mijë të infektuarish. Kemi dhe pika ku infe ks oni shpë rthen në mënyrë masive.

Është bllokuar komplet jeta publike. Masat janë më të ashpra se në fillim të pan demisë. Në ambientet publike mbahet maska. Gjithashtu edhe respektimi i distancës. Nuk ka qenë asnjëherë një masë e tillë.Takimet familjare do të jenë maksimal 10 persona. Kapacitetet e shtretërve janë të rezaurura. Para 2 muajsh kishim 25% shtretër të lire, kurse tani nuk kemi. Mund të shkojmë dhe në kolaps edhe sistemi jonë që ka qenë shumë i fortë”.